Overslaan en naar de inhoud gaan

Uw melk leveren aan Vreugdenhil?

Heeft u als Nederlandse of Belgische melkveehouder interesse om melk te gaan leveren aan Vreugdenhil Dairy Foods? Bent u benieuwd naar ons bedrijf, onze leveringsvoorwaarden en de prijs die we voor uw melk betalen? Neem dan contact op met team Milk Supply. We komen graag daarna op uw bedrijf langs voor een kennismakingsgesprek. 

Bekijk ook de video over Vreugdenhil Dairy Foods. 

Koeien melkprijs

Melkprijs

Wij werken samen met ruim 850 melkveehouders. Hierdoor produceren we 365 dagen per jaar melkpoeder. Iedere maand stellen wij de melkprijs vast. De melkprijs over mei vindt u hier. Sinds dit voorjaar leveren er ook Belgische melkveehouders aan Vreugdenhil Dairy Foods. Bekijk hier de Belgische melkprijs over mei.

De melkprijzen zijn gebaseerd op de vet- en eiwitprijzen. Daar komen diverse toeslagen, zoals de hoeveelheidstoeslag, kwaliteitspremie (maximaal € 1,50/100 kg melk) en duurzaamheidspremie (maximaal €0,60/100 kg) bovenop. Melkveehouders uit Nederland die aan weidegang doen ontvangen een weidetoeslag (maximaal € 1,50/100 kg melk).

 

 

 

Wereldkaart exportlanden

Export naar ruim 130 landen

De melk wordt verwerkt in vier verschillende fabrieken tot melkpoeders. Deze melkpoeders worden gebruikt voor het maken van een glas heerlijke melk, als basis voor kindervoeding of als ingrediënt om lekkere en voedzame gerechten mee te bakken of te koken. Tegenwoordig exporteren we naar ruim 130 landen over de wereld.

Unique selling points

Tractor

Kwaliteitspremie

Maximaal € 1,50/100 kg melk

Plant growing

Weidetoeslag

Maximaal € 1,50/100 kg melk

Windmill

Duurzaamheidspremie

Maximaal €0,60/100 kg

Nieuwe generatie: Kees en Frank Captein

De broers Kees en Frank Captein (39 en 37) bestieren samen een melkveebedrijf met kaasmakerij in het Zuid-Hollandse Zoeterwoude. Ze zijn de zevende generatie op het erf. “We willen de bedrijfsvoering verder finetunen.”

Evert Bredenoord in de stal

Verhalen magazine voor melkveehouders

Meer verhalen uit Vreugdenhils magazine voor melkveehouders leest u hier:

Milk powder

Duurzaamheid in de Nederlandse zuivel

De Nederlandse zuivelketen loopt voorop in duurzaamheid. In Nederland werken melkveehouders en zuivelondernemingen samen aan een toekomstbestendige zuivelsector in het programma Duurzame Zuivelketen. 

Vreugdenhil draagt daar verder aan bij met een uitgebreid duurzaamheidsprogramma voor de melkveehouders.

Kwaliteit en duurzaamheid

Het is belangrijk dat wij kwalitatief goede en veilige melkpoeder maken. Bovendien willen wij, zoveel we kunnen, zorgdragen voor de maatschappij en het milieu. Daarom stellen we eisen aan de manier waarop u als melkveehouder uw bedrijf runt. 

Feiten en cijfers

Bijna

900

Melkveehouders

Weidegang

86,9%

Nederlands gemiddelde 82,8%

Jaarlijks

1.4

miljard kilo verwerkte melk 

Wilt u ook uw melk leveren aan Vreugdenhil?

Heeft u als Nederlandse of Belgische melkveehouder interesse om melk te gaan leveren aan ons? Bent u benieuwd naar onze leveringsvoorwaarden en de prijs die we voor uw melk betalen? Neem dan contact op.

+31 33 303 5001