Overslaan en naar de inhoud gaan

Acute ondervoeding
Wereldwijd lijden bijna 60 miljoen kinderen aan acute ondervoeding. Deze kinderen worden behandeld met speciale voeding, de zogeheten ‘Ready to Use Theraputic Food’ (RUTF) en ‘Ready to use Supplemental Food’ (RUSF). Acute ondervoeding heeft een grote weerslag op het immuunsysteem; het is dus belangrijk dat de RUTF en RUSF zo veilig mogelijk worden geproduceerd.

Sinds 2021 focussen we ons op het leveren van magere melkpoeder voor deze specifieke toepassing en we hebben het doel om ook in 2023 ons marktaandeel verder te vergroten. Zo dragen we bij aan de veilige behandeling van acute ondervoeding.

Verrijkte producten
Vitamines, mineralen, minder suiker of onverzadigde vetten. In 2022 zijn er tien nieuwe producten ontwikkeld voor onze klanten. De doelstelling is ieder jaar twee nieuwe producten te ontwikkelen die zijn verrijkt of geproduceerd met duurzamere ingrediënten. In 2022 hebben we één extra verrijkt product succesvol in de markt gezet, die direct in veel orders is besteld.

Een andere belangrijke mijlpaal is dat we een High Heat Heat Stable magere melkpoeder hebben ontwikkeld. Dit product is hierdoor zeer geschikt voor specifieke toepassingen als houdbare zuivelproducten, UHT-melk en als grondstof voor gerecombineerde producten.