Overslaan en naar de inhoud gaan
Duurzaamheid veilige werkomgeving

"De locatie Putten is vorig jaar februari onderdeel geworden van Vreugdenhil. Het afgelopen jaar hebben we mooie stappen gemaakt. Er wordt goed geluisterd naar de behoefte van de werknemers. Het gaat om de mensen, dat is het belangrijkst!"

Samara Nieswaag - Teamleider Processing

Via interne communicatiekanalen besteden we regelmatig aandacht aan veiligheid en al onze medewerkers volgen verplichte veiligheidstrainingen. Daarnaast organiseren we informatiebijeenkomsten om veilig werken te benadrukken.

Certificaten
ISO 45001 is wereldwijd de norm voor gezondheid en veiligheid op het werk. Nijkerk en Scharsterbrug zijn sinds 2020 al gecertificeerd. Barneveld heeft in 2022 het certificaat in ontvangst kunnen nemen.
De locaties in Gorinchem en Putten volgen de komende jaren.

Scharsterbrug een jaar ongevallenvrij
Op alle vestigingen namen we verder maatregelen om de veiligheid te vergroten. Dit heeft ertoe geleid dat Scharsterbrug gedurende een jaar geheel ongevallenvrij was. Het gaat hierbij om ongevallen met verzuim. Een resultaat waar we trots op zijn, en een mooi voorbeeld voor onze andere vestigingen.

Trainingen
In 2021 is de Vreugdenhil Academy van start gegaan voor alle medewerkers. Op dit platform bieden we nu online trainingen aan over voedselveiligheid en veiligheid op de werkvloer. Op basis van de verschillende functieprofielen binnen Vreugdenhil zijn een aantal van deze trainingen verplicht en registreren we de deelname. De Vreugdenhil Academy is via verschillende kanalen onder de aandacht gebracht, en met succes! Ruim 95% van alle medewerkers sloten het afgelopen jaar de training over basisveiligheid en voedselveiligheid af.

In dit systeem wordt tevens bijgehouden wie de opleidingen moet volgen die verplicht zijn en wanneer dit verloopt, zoals een heftruckcertificaat en BHV. In 2023 is het plan om opleidingen toe te voegen op onder andere het terrein van werken in besloten ruimtes, Halal, cyber security en (on)gewenst gedrag.

Bezoekersregistratie
Verder implementeerden we op alle locaties een online bezoekersregistratiesysteem. Zo weten we precies wie er in het pand aanwezig zijn in geval van calamiteiten.