Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaamheid 2021

Een goede dialoog wordt gekenmerkt door aandachtig luisteren en samen kansen zoeken. Door de ander zijn of haar verhaal te laten vertellen, dit te waarderen en elkaar met respect te behandelen, creëren we ruimte voor dialoog.

Een goede dialoog over zuivel, melkpoeder en duurzaamheid gaan wij bij Vreugdenhil Dairy Foods vanzelfsprekend graag aan. Dat er voor Dairy Dialogue als thema voor dit duurzaamheidsverslag over 2021 is gekozen, past bij de fase waarin onze organisatie ten opzichte van duurzaamheid staat. Duurzaamheid is al ruim 10 jaar verweven met ons dagelijks werk, is actueel en zal zich alleen maar verder ontwikkelen.

Onze highlights

Vreugdenhil Dairy Foods heeft in 2021, samen met alle partners in de keten, waardevolle stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Onze ambitie is om CO₂ neutraal te zijn van gras tot glas in 2050. Samen met interne en externe stakeholders werkten we aan een nieuwe duurzaamheidsagenda met heldere en breed gedragen doelstellingen. Meer dan 94% van de melkveehouders deed mee aan het duurzaamheidsprogramma van Vreugdenhil, de CO₂-uitstoot van melktransport is verder verlaagd en onze productielocatie in Barneveld werd klimaatneutraal. De resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek laten zien dat onze werknemers zich erg betrokken voelen en trots zijn op Vreugdenhil. Dit en meer over onze duurzaamheidsprestaties leest u op deze website. Bekijk ook de video.

Pijlers binnen duurzaamheid

Sustainability pijler header duurzame melkveehouderij

1. Duurzame melkveehouderij

Lees meer
Lees meer
Sustainability milieuvriendelijke fabrieken en kantoren

2. Eerlijke en milieubewuste inkoop

Lees meer
Lees meer
Sustainability healthy and engaged staff header

3. Gezonde en betrokken medewerkers

Lees meer
Lees meer
Sustainability pijler 4 Environmentally friendly factories and offices

4. Milieuvriendelijke fabrieken en kantoren

Lees meer
Lees meer
Sustainability header pijler 5 nutritious and tasty products

5. Voedingsrijke en smaakvolle producten

Lees meer
Lees meer
Sustainability clean drinking water header

6. Schoon drinkwater

Lees meer
Lees meer

Bijlagen bij duurzaamheidsverslag

Er horen bij het duurzaamheidsverslag 2021 ook verschillende bijlagen. Deze bijlagen kunt u downloaden.

Ga naar de bijlagen