Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse zuivel in de wereldtop

De Nederlandse boerderijmelk behoort tot de wereldtop. De basis voor dat succes ligt in de bodem- en klimaatomstandigheden in ons land. Die zijn ideaal voor de melkveehouderij. In de hele keten wordt intensief gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. Nederlandse kennisinstituten, zoals Wageningen Universiteit, NIZO food research en Qlip, zorgen ervoor dat daarbij de beste en nieuwste methodieken worden toegepast.

 

Zuivel op hoog niveau

Kwaliteit is dé pijler waarmee Nederlandse zuivel haar sterke positie in de wereld heeft veroverd. Dankzij die hoge kwaliteit levert de zuivelsector een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. Dat blijkt uit het rapport “Zuivel op hoog niveau” dat in september 2020 door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) is gepubliceerd. “Over de hele wereld staat onze zuivel synoniem aan kwaliteit”, aldus Vreugdenhil Dairy Foods CEO Albert de Groot in het rapport.

 

Schijf van 5

Zuivel staat in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, dat de basis is voor een gezond voedingspatroon. Het Voedingscentrum adviseert het dagelijks gebruik van magere en halfvolle zuivelproducten.

Kalfje

Spreekbeurt over Vreugdenhil en melk

Ga jij binnenkort een spreekbeurt houden? En lijkt het je leuk om je klas iets te vertellen over melkpoeder van Vreugdenhil? Hier vind je handige informatie:

  • Je kunt Vreugdenhil mailen om zakjes melkpoeder op te vragen. Die kun je uitdelen tijdens je spreekbeurt.
  • We hebben ook een PowerPoint-presentatie over ons bedrijf, en ons filmpje over het productieproces van melkpoeder kun je laten zien.
  • Alle stappen van het productieproces van melkpoeder vind je op deze poster en kleurplaat
  • Vind je het leuk om kleurplaten uit te delen aan jouw klas? Klik hier.