Overslaan en naar de inhoud gaan
Marleen

"De afgelopen vijf jaar heb ik in Liberia gewerkt waar ZOA in samenwerking met Vreugdenhil een project heeft geïmplementeerd. De schoolmaaltijden dragen bij aan een betere concentratie en schoolresultaten van de kinderen. Ook is de toegang tot onderwijs verbeterd. We hopen de komende jaren nog veel van dit soort mooie projecten in samenwerking met Vreugdenhil uit te voeren en daardoor een grote impact te blijven behalen.”

Marleen Spieker - Programma Coördinator
Foto credits: Lieuwe Siebe de Jong

Milky Gari is een voedzame maaltijd op basis van ons verrijkte melkpoeder en lokaal geteelde cassave. Hulporganisatie Stichting ZOA verstrekt deze maaltijd aan schoolgaande kinderen. Dit is voor veel ouders een extra reden om hun kinderen naar school te laten gaan. Het heeft geresulteerd in een toename van 21,7% in het aantal naar schoolgaande kinderen, met bijna 2000 kinderen op de deelnemende scholen eind 2022.

Marktverbindingen en training
Het project levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Door het creëren van marktverbindingen tussen lokale boeren en verwerkingsbedrijven om schoolkinderen te voorzien van een voedzame maaltijd. Lokale boeren leveren cassave aan de verwerkingsbedrijven en krijgen trainingen waardoor ze hun opbrengst kunnen vergroten.

De lokale bevolking heeft nieuwe kennis opgedaan op het gebied van hygiëne, gezondheid, landbouw en voeding en er zijn microkrediet schema’s opgestart om meer toegang te creëren tot financiën. Hierdoor hebben we het project samen met ZOA op een duurzame manier af kunnen ronden.

Schoon drinkwater
Voor het consumeren van melkpoeder is het belangrijk dat onze eindgebruikers schoon drinkwater hebben. Daarom hebben wij al sinds 2015 een samenwerking met Made Blue. We willen drinkwater beschikbaar maken waar dit het hardst nodig is. Daarom hebben wij in de afgelopen jaren ruim 1,5 miljard liter water beschikbaar gemaakt in Ethiopië.

Infrastructuur
Made Blue zorgt voor waterpunten en bijbehorende infrastructuur, zoals toiletten en wasfaciliteiten op onder andere een school. Een groep mensen is getraind in het onderhouden van de drinkwaterinfrastructuur. Ook zijn coaches opgeleid die gedragsverandering in hygiëne stimuleren. Ons doel is om deze samenwerking verder uit te breiden door ook op deze locaties ons melkpoeder te leveren.