Overslaan en naar de inhoud gaan
Herm

"Vorig jaar toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, merkten we direct de effecten op onze keten. Grondstoffen die in het verleden geen probleem waren, werden schaars. We moesten daarom zoeken naar alternatieve grondstoffen. We konden gelukkig snel schakelen."

Herm Schonewille -  Supply Chain Manager

Bij bijna driekwart van de pallets in Gorinchem is een besparing van 20% plastic gerealiseerd door een dunnere stretch hood folie te gebruiken. Bij een nieuwe machine in Scharsterbrug is ook direct gestart met dit dunnere folie. 

Duurzaam alternatief sachets
De in 2021 ingezette weg voor een meer duurzaam alternatief voor sachets met een opgedampte aluminium laag loopt nog door. We hebben al verbeteringen behaald in de houdbaarheidstesten. Tegelijkertijd zijn er in de markt ook nieuwe folies geselecteerd die nog duurzamer zijn. Dit blijven we testen.


Papieren zakken
In 2023 ligt de focus op het reduceren van materiaal in de papieren zakken. De eerste voorbereidingen zijn in gang gezet, dit wordt komend jaar verder uitgevoerd. Naast materiaalreductie werkt dit ook door in een efficiëntere productie van de zakken door onze leverancier en een reductie in transport.