Overslaan en naar de inhoud gaan
Nammen

"Afgelopen jaar hebben we een verbeterproject gedaan waarbij het is gelukt de productkwaliteit te verbeteren en aanzienlijke energiereductie te realiseren. Dat is een van de dingen die we altijd doen: constant kijken waar de grenzen liggen en hoe we kunnen optimaliseren."

Nammen van der Meulen - Manager Procestechnologie en R&D

Door de installatie van drie warmtepompen in Barneveld is deze vestiging begin 2022 klimaatneutraal geworden. Ook op onze andere locaties werken we toe naar klimaatneutrale productie. Omdat het productieproces in Gorinchem en Scharsterbrug anders van aard is dan in Barneveld, is klimaatneutraal produceren op deze locaties een uitdaging van een andere orde.

Hoogste duurzaamheidsniveau
Het kantoor in Nijkerk is al een aantal jaren klimaatneutraal. Dit kantoor behoort tot de duurzaamste kantoorgebouwen van Nederland: milieuvriendelijk en met een prettig werkklimaat. Het draagt het 5 sterren (outstanding) BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat, het hoogste duurzaamheidsniveau van dit keurmerk.

Reductie energieverbruik
In 2022 zijn er in Scharsterbrug proces technische optimalisaties doorgevoerd die tot reductie van energieverbruik heeft geleid. De basis hiervoor is een nog hogere mate van beheersing van procesparameters door toepassing van nieuwe technologie en regeltechnieken, waardoor bij bepaalde producten meer dan 5% CO2 reductie is behaald. 

Zonnepanelen 
Op de daken van ons hoofdkantoor in Nijkerk en onze productielocaties in Gorinchem, Barneveld en Scharsterbrug liggen zonnepanelen. In 2022 leverden de zonnepanelen ruim 1.400 MWh aan groene stroom en dit leverde een besparing op van ruim 770 ton CO. Dit is voldoende stroom voor meer dan 450 huishoudens per jaar.

Concrete lange termijnplannen
Vreugdenhil is in 2022 gestart met de ontwikkeling van concrete lange termijnplannen voor de ontwikkeling van de productiefaciliteiten in de komende jaren. Doelstelling daarbij is de CO2 uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen uiterlijk 2050 te stoppen.