Overslaan en naar de inhoud gaan

De geitenmelk koopt Vreugdenhil voorlopig aan bij partners in Nederland, zodat er gebouwd kan worden aan een relatie met de klanten en het volume. 

produceren geitenmelkpoeder

Speciaal producten

Vorig jaar februari kocht Vreugdenhil Dairy Foods de fabriek in Putten en sinds april 2022 is er geïnvesteerd om de kwaliteit op het juiste niveau te brengen. De fabriek leent zich bijzonder goed voor de productie van speciaalproducten, vanwege de grootte van de droogtorens. De grootste toren kan zo’n 1.000 kg per uur produceren en de kleinste toren 50-100 kg per uur. 

Geitenmelk is licht verteerbaar doordat het eiwit een andere samenstelling heeft dan koemelk, waardoor het met name populair is in Aziatische landen. De productie van geitenmelkpoeder stelt dan ook hoge eisen aan hygiëne en reiniging van de machines omdat het product vrij moet zijn van koemelk. 

Opschalen

Na een aanzienlijke testperiode gaat de fabriek in Putten vanaf nu commercieel draaien. Business Development Director Patrick Besten geeft alvast een doorkijkje naar de toekomst: “Naast geitenmelk gaan we ook biologische melk verwerken en we kijken we naar mogelijkheden om plantbased producten te verwerken. De schaal van de fabriek leent zich bij uitstek om nieuwe producten te ontwikkelen, die vervolgens opgeschaald kunnen worden naar onze grotere fabrieken in Gorinchem of Scharsterbrug.”