Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?
Onze specialisten helpen u graag bij het vinden van de perfecte poederoplossing voor uw specifieke toepassing.
De volle en magere melkpoeders van Vreugdenhil Dairy Foods zijn heel geschikt voor de productie van onder meer chocolade. Daarom maken chocoladeproducenten er graag gebruik van. Commercial Director Gerben van Schaik en Purchase en Sales manager Rob Verbeek vertellen meer over melkpoeder en chocolade.
Sinds vorig jaar levert Vreugdenhil een nieuw product volle melkpoeder met een hoog vrij vet gehalte (Full Cream Milk Powder) aan diverse chocoladeproducenten in Europa. Deze samenstelling geeft een hogere smeerbaarheid en oplosbaarheid. “Daarmee geeft deze poeder de chocolade het fijne, romige mondgevoel dat consumenten prettig vinden”, vertelt Rob Verbeek, die als Purchase en Salesmanager samen met andere collega’s verantwoordelijk is voor de verkoop van melkpoeders aan chocoladeproducenten in Europa.
Dure cacaoboter
Normaal gesproken zorgt de cacaoboter in chocolade voor dat fijne, romige mondgevoel. “Maar cacaoboter is vrij duur en daarom zijn chocoladeproducenten geïnteresseerd in goede en goedkopere alternatieven”, aldus Rob. Vanwege de bijzondere samenstelling van het poeder heeft het een goede interactie met cacaopoeder. Er zit minder eiwit om de vetbolletjes waardoor deze beter hechten met andere bestanddelen. Door volle melkpoeder met een hoog vrij vetgehalte te gebruiken, kan de producent toe met minder van de relatief dure cacaoboter. “Hiermee bespaart het bedrijf kosten, terwijl de kwaliteit en de smaakbeleving van de chocolade in stand blijft”, zegt Commercial Director Gerben van Schaik.
Vreugdenhil verkoopt steeds meer melkpoeders aan grote multinationals in Europa en Azië, zoals Nestlé. Gerben: “Nestlé verwerkt momenteel magere melkpoeder in hun bekende snoepreep KitKat®. Bijkomend voordeel van zaken doen met grote multinationals als Nestlé is dat die flink investeren in duurzaamheid. Het mooie is dat Vreugdenhil daarbij heeft kunnen aanhaken.” Nestlé en Vreugdenhil werken samen aan het programma Tomorrow’s Dairy, om CO2-uitstoot te verminderen.” Samen kunnen we nu grote stappen zetten op het gebied van duurzaamheid”, aldus Rob, die ook met andere multinationals in gesprek is over duurzaamheidsprojecten.
Nichemarkt
De nieuwe volle melkpoeder met een hoog vrij vetgehalte is een complex product voor een nichemarkt, een kleiner, afgebakend deel van de markt. Een paar jaar geleden ontstonden daar kansen, toen enkele partijen uit deze markt stapten. “Dit bood ons de kans in het ontstane gat te stappen”.
"Vreugdenhil is vaker actief in nichemarkten, omdat wij met onze verschillende productielocaties en kennis en ervaring goed kunnen inspelen op specifieke wensen van klanten."
Gerben van Schaik, Commercial Director
“Vreugdenhil is vaker actief in nichemarkten, omdat wij met onze verschillende productielocaties en kennis en ervaring goed kunnen inspelen op specifieke wensen van klanten. Nichemarkten zijn voor ons dan heel aantrekkelijk, omdat we daarmee beter de melk kunnen verwaarden.” vertelt Gerben.
Droogtorens Putten
De locatie in Putten is bij uitstek geschikt voor de producties van speciaalproducten. De droogtorens daar zijn relatief klein in vergelijking met die op de andere locaties. Rob: “In Putten kunnen we innovatieve producten, zoals deze nieuwe melkpoeder, ontwikkelen. Als het volume van dit speciaalproduct groeit, kan het vervolgens ook op de andere locaties van Vreugdenhil geproduceerd worden."
Nestlé en Vreugdenhil werken samen aan duurzaamheid in het Tomorrow's Dairy programma. Het doel van het programma is het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen met 50% in 2030 ten opzichte van 2018. Wetenschappers van de Wageningen University ondersteunen Nestlé en Vreugdenhil in dit project. Het programmais in 2022 gestart met een pilot van 17 melkveehouders, waarna ieder jaar een nieuwe groep melkveehouders aansluit om toe te werken naar ruim 200 melkveehouders in 2030. Samen met een externe adviseur werken melkveehouders aan maatregelen om de uitstoot van hun bedrijf verder te verlagen. Elementen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het verminderen van energieverbruik, het opwekken van duurzame energie en het reduceren van emissies bij koeien.
Productoverzicht
Bij Vreugdenhil Dairy Foods produceren we een breed assortiment hoogwaardige melk- en hybridepoeders, in nauwe samenwerking met gerenommeerde melkveehouders uit Nederland en Vlaanderen. Onze poeders worden wereldwijd gebruikt in keukens en verwerkt in producten zoals ijs, brood, yoghurt en chocolade. Daarnaast leveren we aan de babyvoeding- en medische sector en ontwikkelen we ingrediënten op maat die aansluiten bij uw specifieke wensen.
Bekijk hier het productoverzicht.
Onze specialisten helpen u graag bij het vinden van de perfecte poederoplossing voor uw specifieke toepassing.