Overslaan en naar de inhoud gaan
Melkpoeder
Onze melkpoeders worden verwerkt in veel voedingsmiddelen.

Verandering begint bij luisteren
Peter bezoekt wekelijks de productielocaties. Niet alleen om de voortgang te volgen, maar vooral om collega’s te spreken. “Veranderen lukt alleen als je mensen meeneemt. Wat speelt er op de werkvloer? Waar lopen we tegenaan? Welke ideeën leven er? Zo blijven we als ondernemend familiebedrijf beweeglijk en kunnen we snel schakelen als het nodig is.”

Diezelfde houding geldt richting melkveehouders. Peter: “Tijdens de leveranciersbijeenkomsten, die we altijd in november door heel het land organiseren, heb ik veel melkveehouders gesproken. Wat me meteen opviel, was de trots. Terecht ook. Melk is een prachtig en puur product. Door melk om te zetten in hoogwaardige melkpoeders maken we samen het verschil voor miljoenen consumenten overal in de wereld. Onze melkpoeders zijn rijk aan voedingsstoffen. Ze worden niet alleen gebruikt in allerlei voedingsmiddelen op de gemiddelde keukentafel, zoals brood en yoghurt, maar ook in voeding voor jonge kinderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Toepassingen waar extra zorg en kwaliteit gevraagd wordt. Daarom werk ik graag in de zuivel: het is echt en betekenisvol werk.”

De lijnen kort houden, samen optrekken, dat past bij wie we zijn als Vreugdenhil.

Peter Beemsterboer, COO Vreugdenhil Dairy Foods

Blik op de toekomst
Naast dagelijkse efficiëntie en verduurzaming kijkt Peter vooral ook vooruit. “De sector verandert. Dat vraagt om innovatie: hoe zorgen we samen voor een toekomstbestendige melkveehouderij, goede productontwikkeling en sterke klantrelaties? Ik nodig iedereen uit om daarin mee te denken. Een goed idee komt soms uit onverwachte hoek.”

Ontmoeten? Kom naar de Open dagen
In september en oktober organiseren we een aantal Open dagen op onze fabrieken in Gorinchem en Scharsterbrug, speciaal voor onze melkveehouders en RMO-chauffeurs. De persoonlijke uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. Peter kijkt ernaar uit: “De lijnen kort houden, samen optrekken, dat past bij wie we zijn als Vreugdenhil.”

Over Peter Beemsterboer
Geboren en getogen in West-Friesland, met de agrarische sector als vertrouwde achtergrond. Peter studeerde Levensmiddelentechnologie in Wageningen en werkte o.a. bij Nutricia, Hero en FrieslandCampina. Sinds juni 2024 is hij COO bij Vreugdenhil Dairy Foods. “Ik voelde me hier direct thuis. Vreugdenhil is een menselijk bedrijf: betrokken bij melkveehouders, medewerkers, leveranciers én klanten.”

Fabriek
Onze productielocatie in Scharsterbrug, op steenworp afstand van Joure, de woonplaats van Peter Beemsterboer.

Over Vreugdenhil Dairy Foods 
Sinds 1954 zijn we als Nederlands familiebedrijf actief op de zuivelmarkt. Iedere dag werken wij aan ons doel: al het goede van melk beschikbaar maken voor mensen over de hele wereld. We zijn gespecialiseerd in melkpoeder, met vier productielocaties in Gorinchem, Scharsterbrug, Barneveld en Putten, een hoofdkantoor in Nijkerk en een kantoor in Madrid (Spanje). Jaarlijks verwerken we zo’n 1,5 miljard kilogram melk tot hoogwaardige nutritionele producten en ingrediënten, die we exporteren naar meer dan 130 landen.

Onze locaties