Overslaan en naar de inhoud gaan
Melkveehouder Hakkesteegt in de stal

Door alles netjes te onderhouden en je dieren goed te verzorgen, kun je kwaliteit garanderen

Eersteklas melk

Melkveebedrijf Hakkesteegt uit Groot-Ammers levert al ruim twintig jaar eersteklas melk aan Vreugdenhil. Dat kan alleen door zuinig te zijn op je vee, je land en je bedrijf, zegt Jan Hakkesteegt.

Dit voorjaar kreeg de familie Hakkesteegt bezoek van Chinese influencer Coco, die een dagje naar de boerderij kwam om Two Cows melkpoederblikken te verkopen. “Na een kwartier waren er al een paar duizend blikken verkocht”, aldus Jan Hakkesteegt. Uiteindelijk resultaat ruim 65.000 blikken.

De overige 364 dagen per jaar gaat het leven op de boerderij van de familie Hakkesteegt z’n gangetje. Om kwart voor vijf staat Jan op om de koeien te melken en daarna is hij de hele dag aan het werk. Zijn vrouw Theodora runt een vakantie- en dagopvang voor honden.

Het melkveebedrijf levert al ruim twintig jaar eersteklas melk aan Vreugdenhil. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop. “Je moet zuinig zijn op je vee, zuinig op je land en zuinig op je bedrijf”, vertelt Jan. “Door alles netjes te onderhouden en je dieren goed te verzorgen, kun je kwaliteit garanderen.”

Complete reportage lezen?

De complete bedrijfsreportage van de familie Hakkesteegt leest u hier.