Overslaan en naar de inhoud gaan
Evert Bredenoord in de stal

Wij zijn enorme liefhebbers van Maas-Rijn-IJssel-vee

De familie Bredenoord is sinds juni 2023 leverancier van Vreugdenhil. Na aankoop van meerdere hectares en kleine verbouwingen wilden ze een grotere stap vooruit maken door naar honderd koeien door te groeien. Dat was niet vanzelfsprekend, want het melkveebedrijf ligt pal naast Natura2000-gebied van de IJssel.  Toch is het gelukt en lopen er nu 80 Maast-Rijn-IJssel-koeien. 

Rendabel
“Wij zijn enorme liefhebbers van dit ras”, zegt Evert. Het is een sterke, zelfredzame koe, met een goede vruchtbaarheid en een lange levensduur. Met 7000 liter per jaar produceren ze minder dan Holstein-koeien, maar het ras is economisch makkelijk rendabel te maken.”
In 2014 trad zoon Henk op 22-jarige leeftijd toe tot de maatschap.

Evert Bredenoord in de stal

Toekomst

Welsumse sappenmobiel
“Ik vond het altijd al leuk om op de boerderij mee te helpen en na een agrarische opleiding ben ik in het bedrijf gestapt.” Henk heeft ook nog een nevenactiviteit: de Welsumse sappenmobiel. Van augustus tot half oktober gaat hij met zijn neef regelmatig op pad met een sappenpersmachine. Particulieren met fruitboomgaarden kunnen hun oogst met appels en peren tot sap laten persen.

Complete reportage lezen?

De complete bedrijfsreportage van de familie Bredenoord leest u hier.