Overslaan en naar de inhoud gaan

Nijkerk 2 juni 2022 - Vreugdenhil Dairy Foods heeft over 2021 voor het eerst een omzet boven € 800 miljoen gerealiseerd. “Ons succes is in sterke mate gebaseerd op onze missie en visie, de kwaliteit van de medewerkers en de gemeenschappelijke kracht om kansen te signaleren en te benutten”, aldus CEO Albert de Groot.

Kerncijfers over 2021:

  • Omzet: € 832 miljoen
  • Groepsresultaat na belastingen: € 15,3 miljoen
  • Solvabiliteit: circa 50 % Investeringen: € 16,5 miljoen
     

Melkprijs

Vreugdenhil ging in 2021 actief op zoek naar nieuwe melkveehouders. Inmiddels hebben tientallen de overstap naar Vreugdenhil Dairy Foods gemaakt. Vreugdenhil zette over 2021 een maximale melkprijs neer van € 39,44 / 100 kg (bij standaard vet en eiwitwaarden van 4,42% en 3,57% en een jaarleverantie van 1,1 miljoen), en bevindt zich hiermee in de bovenste regionen van de Nederlandse uitbetaalde melkprijs over kalenderjaar 2021.

Kantoor Nijkerk

Duurzame ambitie

In de zuivelsector spelen vele uitdagingen, zoals het klimaat en het stikstofvraagstuk, waarbij we samen werken aan toekomstperspectief. Met ons ambitieuze duurzaamheidsbeleid nemen we vanuit een intrinsieke overtuiging verantwoordelijkheid. “In 2050 willen we CO2 -neutraal zijn in de gehele keten, van gras tot glas”, aldus Chairman Jan Vreugdenhil. “Een grote uitdaging, maar door voorop te lopen, blijven we competitief en verkleinen we onze impact op het milieu. Zodat we ook op de langere termijn succesvol in de keten kunnen zijn.”

Raad van Commissarissen

Met ingang van 7 oktober 2021 voldoet Vreugdenhil aan de bepalingen van een structuurvennootschap. De statuten zijn hierop aangepast en een driehoofdige Raad van Commissarissen is geïnstalleerd, bestaande uit Arnout Traas (voorzitter), José Matthijsse en Geert van Iwaarden.

Over Vreugdenhil

Vreugdenhil Dairy Foods produceert melkpoeders die in meer dan 130 landen wereldwijd worden gebruikt door consumenten om bijvoorbeeld een glas melk mee te maken, of als ingrediënt bij bakken en koken. Ook produceert Vreugdenhil melkpoeders als ingrediënt voor onder andere kindervoeding en de levensmiddelenindustrie waaronder chocolade en ijs. Vreugdenhil verwerkte in 2021 meer dan 1,4 miljard kilogram melk.

De melkpoederproducent opereert vanuit Barneveld, Scharsterbrug, Gorinchem, Putten en heeft een vestiging in Madrid en Voorthuizen. Het hoofdkantoor staat in Nijkerk. Bij Vreugdenhil werken circa vijfhonderd medewerkers. “We willen onze medewerkers bedanken voor hun inzet. Onze melkveehouders, leveranciers en klanten, willen we van harte bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.”