Contact

Recept details

Paasbonbons

Ingrediënten:
  • 600 gram chocolade in de smaken wit, melk en puur

Bereidingswijze chocolade tableren

  1. Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie en zorg dat de kom goed droog is.
  2. Verhit tot 45 graden en voeg daarna de rest van de chocolade toe.
  3. Roer dit goed door en blijf roeren totdat de chocolade is afgekoeld tot 28 graden Celsius.
  4. Verhit daarna de witte chocolade tot 30 en melk en puur tot 32 graden Celsius.
  5. Nu is de chocolade geschikt om er bonbons van te maken.
  6. Probeer de chocolade constant op deze temperatuur te houden. Er zijn twee manieren om dit te doen: door de oven laag te zetten of de chocolade af en toe kort au bain-marie te zetten.
Bereidingswijze vullingen:
Boter/melk crème 
Ingrediënten:
  • 200 gram boter
  • 100 gram vruchten puree ( naar keuze )
  • 100 gram suiker
  • 50 gram melkpoeder 
Bereiding
  1. Verhit de suiker met vruchtenpuree tot 110 graden en blijf tussendoor goed roeren.
  2. Meng hier de melkpoeder doorheen.
  3. Doe dit samen met de boter in een kom en klop dit op totdat het op kamertemperatuur is geworden.
  4. De vulling kan koud worden bewaard maar het makkelijkste is als de vulling op kamertemperatuur verwerkt wordt.

 

Karamel
Ingrediënten:
  • 100 gram suiker 
  • 50 gram melkpoeder 
  • 70 ml water
Bereiding
  1. Doe de suiker in een pan met een dikke bodem en een goede scheut water.
  2. Zet dit op en wacht totdat het bruin begint te worden.
  3. Los de melkpoeder op in het water.
  4. Voeg het mengsel van melkpoeder en water toe aan de goudbruine karamel.
  5. Roer dit heel goed door en laat het 30 seconden goed doorkoken.
  6. Doe het mengsel in een maatbeker en staaf dit voor minimaal 1 minuut goed door tot een homogeen mengsel.
  7. Zet het mengsel koud weg.
Amandelspijs
Ingrediënten:
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram melkpoeder
  • Water
Bereiding
  1. Meng de amandelmeel, poedersuiker en melkpoeder in een kom.
  2. Voeg een klein beetje water toe totdat het een stevig geheel begint te worden
De paasbonbons afmaken
  1. Doe chocolade in een schoon en ingevet malletje.
  2. Strijk de chocolade van het malletje af en tril het malletje op de werkbank zodat alle lucht eruit getrild wordt.
  3. Hou het op de kop zodat alle chocolade eruit gaat en er een dun laagje overblijft.
  4. Leg de mal op de kop neer in de koelkast (wel met bakpapier eronder).
  5. Als het lijkt alsof er lucht tussen de chocolade en mal zit kan de chocolade eruit getikt worden.
  6. Komt de chocolade er niet uit? Leg de mal met de chocolade dan in de vriezer zodat de chocolade een beetje krimpt.
Bonbons vullen
  1. Leg een bord boven een pan met heet water.
  2. Vul 1 helft van de paasei met de gewenste vulling.
  3. Leg de andere helft voor 1 seconde op het warme bord zodat de buitenrand smelt.
  4. Plak dit op de gevulde helft en zorg dat het goed aansluit.
  5. Geniet ervan!

Tip:

Geen paasei mal in huis? Gebruik dan een goed schoongemaakte en ingevette ijsblokjesmal.

 

Terug naar overzicht recepten