Contact

Recept details

Kinder briochebrood

Ingrediënten:
  • 100 gram melkpoeder 
  • 350 gram bloem 
  • 50 ml water 
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren 
  • 4 gram zout
  • 75 gram suiker 
  • 30 gram verse gist 
  • 1 eetlepel cacaopoeder
Voor het instrijken:
  • 20 ml water 
  • 1 eidooier 
  • 30 gram melkpoeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:
  1. Weeg alle ingrediënten af.
  2. Doe alles behalve de boter en de cacao poeder in een mengkom. 
  3. Kneed dit voor minimaal 10 min zodat het een flexibel beslag word.
  4. Laat het deeg in de mengkom zitten en doe een schone theedoek of vershoudfolie over de mengkom. Zet dit op een warme plek neer voor ongeveer 2 uur.
  5. Snijd de boter in kleine blokjes en doe dit bij het deeg en kneed dit totdat de boter helemaal door het deeg gekneed zit. 
  6. Deel het beslag in tweeën en doe bij de ene helft de cacaopoeder en kneed dit totdat het deeg mooi bruin begint te kleuren.
  7. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius hete lucht.
  8. Probeer met de 2 kleuren deeg zo leuk mogelijke figuurtjes te maken. Houd er wel rekening mee dat het brood nog gaat groeien in de oven.
  9. Meng alle ingrediënten voor het instrijken in een bakje en strijk met een kwast voorzichtig over de leuke broodvormpjes. 
  10. Bak het brood voor ongeveer 10 á 15 minuten. 
  11. Eet smakelijk!
Tip:

Zet het deeg voordat je de vormpjes gaat kneden heel even in de koelkast zodat het deeg iets steviger wordt.

Terug naar overzicht recepten