Contact

Recept details

Een karamelcrème herfstbrownie

Ingrediënten voor de herfst brownie:
  • 100 gram boter 
  • 75  gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren 
  • 200 gram pure chocolade
  • 30  gram cacaopoeder
  • 50 gram melkpoeder
  • 100 gram witte chocolade 
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 50 gram walnoten (optioneel)
Benodigdheden:
  • Keukenmachine
  • Bakblik (25 bij 20 cm) 
  • Bakpapier
  • Pannenlikker
  • Kleine pan 
  • Mengkom
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 170 graden Celsius. 
  2. Meng de eieren en de bruine suiker en klop dit tot een luchtig mengsel in de keukenmachine. 
  3. Smelt de boter, 150 gram pure chocolade en het zout au bain-marie in een mengkom.
  4. Doe het zelfrijzend bakmeel, de melkpoeder en cacaopoeder in een mengkom en meng dit.
  5. Hak de overige 50 gram pure chocolade, witte chocolade en walnoten fijn.
  6. Meng de gesmolten chocolade nu met het bloemmengsel.
  7. Doe de helft van het opgeklopte ei erbij en meng dit goed maar voorzichtig door.
  8. Voeg de rest van het ei toe spatel dit er weer voorzichtig door. 
  9. Meng de gesneden chocolade en walnoten door het beslag en giet het in een met bakpapier beklede bakvorm.
  10. Bak het circa 30 min en laat de brownie afkoelen. 
  11. Geniet van je herfstbrownie!

Terug naar overzicht recepten