Contact

Recept details

Wentelteefjes

Ingrediƫnten:
  • 50 gram melkpoeder
  • 2 eieren
  • Sap van een halve citroen
  • Heel suikerbrood
  • 1 tl  speculaaskruiden
  • 1 el water
  • Boter

 

Benodigdheden:
  • Bakpan 
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Broodmes
  • Spatel
  • Garde 
  • Weegschaal

 

Bereidingswijze:
  1. Snijd de suikerbrood in dikke plakken van ongeveer 1 cm.

  2. Doe de eieren in een kom en meng dit goed samen met de melkpoeder, water, citroensap en speculaaskruiden.

  3. Zet de bakpan op het vuur, doe er een grote klont boter in en wacht totdat de boter is gestopt met bruisen.

  4. Dip de suikerbrood aan beide kanten in het eimengsel en zorg ervoor dat alles is bedekt.

  5. Leg het daarna voorzichtig in de pan en bak totdat het mooi goudbruin is. Draai het dan, om de andere kant ook goud bruin te bakken. Eet smakelijk!

Tip:

Maak de wentelteefjes extra lekker met opgeklopte slagroom en vers fruit.

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht recepten