Contact

Recept details

Chocolade melkkoekjes

Ingrediënten:
  • 290 gram bloem
  • 230 gram boter ( op kamer temperatuur)
  • ½ theelepel baking soda
  • 150 gram melkpoeder
  • 50 milliliter water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 220 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 340 gram chocolade
Benodigdheden:
  • Keukenmachine of handmixer
  • Bakplaat
  • Eventueel een ijsknijper

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius en snij de chocolade in stukjes.
  2. Meng de boter, melkpoeder, water en beide soorten suiker en klop dit op totdat het luchtig is.
  3. Meng de eieren en vanille extract en voeg dit toe aan de boter en klop dit weer verder op.
  4. Voeg de bloem en baking soda hieraan toe en meng totdat het 1 deeg en zorg dat het niet de lang gekneed word.
  5. Spatel de chocolade erdoor heen en zet het deeg heel even koud zodat het iets steviger word.
  6. Rol er bollen van met je hand of gebruik een ijsknijper om er bollen van te maken, zorg dat er op de bakplaat voldoende ruimte houd tussen de ballen want ze lopen nog heel erg uit.
  7. Hoe groter de ballen hoe groter de koeken worden maar ook hoe langer ze moeten bakken dus bak ze tot goudbruin. Gebruikt u ongeveer het formaat van een halve pingpong bal bak ze dan circa 8 a 10 minuten.
  8. Laat de koeken eerst een klein beetje afkoelen voordat je ze pakt want ze zijn heel erg zacht als ze nog heel warm zijn.
  9. Eet smakelijk.

Tips:

Eet de koek binnen 2 uur op dan is de chocolade nog vloeibaar. Of gebruik rozijnen of cranberry’s door het beslag heen.

Terug naar overzicht recepten