Overslaan en naar de inhoud gaan

Milky Gari is een voedzame pap op basis van ons verrijkte melkpoeder, en lokaal geteelde cassave. Hulporganisatie Stichting ZOA verstrekt deze pap aan schoolgaande kinderen. Dit is voor veel ouders een extra reden om hun kinderen naar school te laten gaan. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap, door het creëren van marktverbindingen tussen lokale boeren en landbouwbedrijven om schoolkinderen te voorzien van een voedzame maaltijd.

Lokale boeren leveren cassave aan landbouwbedrijven en krijgen trainingen waardoor ze hun opbrengst kunnen vergroten. Lokale ondernemers verwerken deze tot een droogmengsel waar de koks op de school vervolgens een pap van maken. Op deze manier zorgen we ervoor dat boeren hun inkomen kunnen verbeteren door verse producten te verkopen aan de landbouwbedrijven. Die op hun beurt voedzame schoolmaaltijden bieden waardoor de ondervoeding van kinderen wordt tegengegaan, en waarmee we kinderen tegelijkertijd weer terug naar school krijgen.

Met het project worden 15.240 begunstigden bereikt, en dit staat nog los van de kinderen die de schoolmaaltijden krijgen.

Het Milky Gari project loopt af in 2022. We ronden het project samen met ZOA op een duurzame manier af, bijvoorbeeld door het lokaal over te dragen of door aanvullende financiering te zoeken.