Overslaan en naar de inhoud gaan

ISO 45001 is wereldwijd de norm voor gezondheid en veiligheid op het werk. Ons doel is om in 2023 al onze vestigingen volgens deze norm te certificeren. Nijkerk en Scharsterbrug zijn sinds 2020 al gecertificeerd. In 2021 troffen we voorbereidingen in Barneveld, de daadwerkelijke certificering verwachten we in de loop van 2022. Het komende jaar starten we ook met de voorbereidingen in Gorinchem.

Op alle vestigingen namen we maatregelen om de veiligheid te vergroten. Dit heeft ertoe geleid dat Scharsterbrug gedurende een jaar geheel ongevallenvrij was. Het gaat hierbij om ongevallen met verzuim. Een resultaat waar we trots op zijn, en een mooi voorbeeld voor onze andere vestigingen. Op alle locaties implementeerden we een online bezoekersregistratiesysteem. Zo weten we precies wie er in het pand aanwezig zijn in geval van calamiteiten. De vestiging in Gorinchem kreeg een tweede veiligheidscoördinator en ook zijn er technische verbeteringen doorgevoerd zoals opstellen van reddingsplan voor besloten ruimtes, het inzetten van meer tilliften en het inrichten van een nieuwe en veiligere productielijn. Ook in Barneveld zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd om de veiligheid verder te vergroten. Er is een extra vluchtroute aangelegd, doorgangen werden brandwerend gemaakt, en werkinstructies en procedures zijn nu digitaal toegankelijk zodat er altijd met de meest recente versie wordt gewerkt.

Net als in 2020, stond ook het afgelopen jaar veiligheid in het teken van COVID-19. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, zowel op de werkvloer als thuis, kreeg onze volle aandacht. Op onze vestigingen namen we diverse maatregelen om het besmettingsgevaar van COVID-19 onder medewerkers terug te dringen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het opzetten van een teststraat in Gorinchem, gescheiden kantines en kleedruimtes, verschillende tijden voor wisselingen van ploegen, en uiteraard het houden van voldoende afstand en het dragen van mondkapjes. Via een thuiswerkregeling stellen we budget beschikbaar om de juiste voorzieningen voor de thuiswerkplek aan te schaffen om ook daar ergonomisch verantwoord te werken.