Speel video

Voorwoord

Een goede dialoog wordt gekenmerkt door aandachtig luisteren en samen kansen zoeken. Door de ander zijn of haar verhaal te laten vertellen, dit te waarderen en elkaar met respect te behandelen, creëren we ruimte voor dialoog.

Lees meer

Onze highlights

Vreugdenhil Dairy Foods heeft in 2021, samen met alle partners in de keten, waardevolle stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Onze ambitie is om CO₂ neutraal te zijn van gras tot glas in 2050. Samen met interne en externe stakeholders werkten we aan een nieuwe duurzaamheidsagenda met heldere en breed gedragen doelstellingen. Meer dan 94% van de melkveehouders deed mee aan het duurzaamheidsprogramma van Vreugdenhil, de CO₂-uitstoot van melktransport is verder verlaagd en onze productielocatie in Barneveld werd klimaatneutraal. De resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek laten zien dat onze werknemers zich erg betrokken voelen en trots zijn op Vreugdenhil. Dit en meer over onze duurzaamheidsprestaties leest u op deze website.

0%

Weidegang
Nederlandse gemiddelde 84,0%.

0 miljard

kilo melk…
verwerkte Vreugdenhil

0%

deelnemende melkveehouders duurzaamheids-programma

0%

duurzaam
is de palmolie en sojalecithine die we in onze melkpoeders gebruiken

0%

reductie van CO₂-uitstoot door melktransport in 2021 t.o.v. 2013, per kilogram melk

0%

ziekteverzuim.
in 2020 was dit 5,3%

0

ISO is de veiligheidsnorm waaraan we alle vestigingen gaan certificeren 

0

medewerkers

0%

groen stroomgebruik

0%

minder energieverbruik
per ton product in 2021 t.o.v. 2005

0

landen voorzien wij van voedingsrijke en smaakvolle melkpoeders

0%

export buiten Europa naar landen rond de evenaar, waar het klimaat niet optimaal is voor het houden van melkvee en waar de infrastructuur voor goede melkverwerking vaak ontbreekt

0

Ethiopiërs hebben minimaal 20 jaar schoon drinkwater door de waterput in Ethiopië